Tiablon ribsit
Ribsit, 2 kg possun ribsejä: valmistusaika noin 2tuntia, 2-3henkilöä.
Valmista aluksi keitinliemi.
Keitinliemi:
2dl soijaa
2kpl solo valkosipulia / 5valkosipulinkynttä
2rkl Tiablo chili - kastiketta
2kpl porkkanaa
1tl maustepippuria
½tl neilikkaa
5kpl laakerinlehtiä
1tl timjamia
½tl kokonaisia mustapippureita
vettä
1.Liemen valmistaminen: Pilko porkkanat, kuori valkosipulit ja pilko. Laita kaikki liemen raaka-aineet kattilaan. Poista ribseistä luitten takana menevä kalvo vetäisemällä se irti. Leikkaa ribsit osiin (2-3), jotta saat ne hyvin kattilaan. Kaada kattilaan vesi niin, että ribsit ja muut raaka-aineet peittyvät hyvin. Keitä hiljalleen noin tunti.
Nosta lihat pois ja siivilöi liemi astiaan. Säästä liemi!
Glaseerauskastike:
2dl ribsien keitinlientä
2rkl soijaa
2rkl osterikastikettta
1½dl ruokosokeria
4rkl riisiviinietikkaa
1½rkl Tiablo chili-kastiketta
2. Glaseerauskastike: Kuumenna keitinlientä, sokeria, osterikastiketta,soijaa ja keitä sen jälkeen pienellä lämmöllä noin 20minuuttia. Varo kiehumista! Lisää lopuksi riisiviinietikka ja Tiablo chili-kastike.
3. Paista ribsit joko uunissa tai ehdottomana suosituksena grillissä.
Grilli: grillaa ribsejä noin 10minuuttia, parin minuutin välein käännellen ja glaseerauskastiketta sivellen.
Uuni: paista niitä 200 asteessa noin 15minuuttia ja sitten sivelet pintaan glaseerauskastiketta lihat kääntäen ja paistat vielä toiset 15minuuttia.