Tiablon ribsit

 

Ribsit, 2 kg possun ribsejä: valmistusaika noin 2tuntia, 2-3henkilöä.

Valmista aluksi keitinliemi.

Keitinliemi:

2dl soijaa

2kpl solo valkosipulia / 5valkosipulinkynttä

2rkl Tiablo chili - kastiketta

2kpl porkkanaa

1tl maustepippuria

½tl neilikkaa

5kpl laakerinlehtiä

1tl timjamia

½tl kokonaisia mustapippureita

vettä

1.Liemen valmistaminen: Pilko porkkanat, kuori valkosipulit ja pilko. Laita kaikki liemen raaka-aineet kattilaan. Poista ribseistä luitten takana menevä kalvo vetäisemällä se irti. Leikkaa ribsit osiin (2-3), jotta saat ne hyvin kattilaan. Kaada kattilaan vesi niin, että ribsit ja muut raaka-aineet peittyvät hyvin. Keitä hiljalleen noin tunti.

Nosta lihat pois ja siivilöi liemi astiaan. Säästä liemi! 

Glaseerauskastike:

 2dl ribsien keitinlientä

 2rkl soijaa

2rkl osterikastikettta

1½dl ruokosokeria

4rkl riisiviinietikkaa

1½rkl Tiablo chili-kastiketta

 

2. Glaseerauskastike: Kuumenna keitinlientä, sokeria, osterikastiketta,soijaa ja keitä sen jälkeen pienellä lämmöllä noin 20minuuttia. Varo kiehumista! Lisää lopuksi riisiviinietikka ja Tiablo chili-kastike.

3. Paista ribsit joko uunissa tai ehdottomana suosituksena grillissä.

Grilli: grillaa ribsejä noin 10minuuttia, parin minuutin välein käännellen ja glaseerauskastiketta sivellen.

Uuni: paista niitä 200 asteessa noin 15minuuttia ja sitten sivelet pintaan glaseerauskastiketta lihat kääntäen ja paistat vielä toiset 15minuuttia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista