Tiablon paputacot

 

 

 

 

 

Tacon herkullisuuden luo paputäytteen tumma täyteläisyys, kaalisalaatin hapokas raikkaus ja juuston tasapainottava suolaisuus. Tämän trion kun laittaa tacon väliin ja päälle puristaa vielä Tiablon chili-kastiketta alkaa suussa serenaadit soida ja makunystyrät tanssii sambaa!

 Täytteet 12 kpl tacoja

 

Paputäyte:

 1dl mungpapuja (Huomio:näitä tulee liottaa vähintään 8tuntia jos käytät kuivattuja)

 175g mustapapuja(säilöttyjä)

 1kpl sipuli

2kpl valkosipulinkynttä

 1rkl öljyä

 70g tomaattipyreetä

 1rkl sokeria

 hyppysellinen suolaa

 2rkl Tiablo wings

 1tl rouhittua mustapippuria

 3dl vettä

 

1.Keitä liotetut mungpavut kypsäksi, noin 10minuutin keittoaika.

  1. Leikkaa sipulit pieneksi ja kuullota pannulla öljyn kanssa. 
  2. Lisää sekaan tomaattipyree ja sokeri. 
  3. Siivilöi ja huuhtele mustapavut ja painele niitä hieman murskaksi haarukalla.
  4. Lisää molemmat pavut pannulle.
  5. Lisää sekaan vesi, Tiablo wings, mausteet, sekoita ja anna muhia pannulla miedolla lämmöllä puoli tuntia.

 

Kaalisalaatti:

200g kaalta

2tl suolaa

1rkl sokeria

yhden limen mehu ja raastettu kuori

 

  1. Leikkaa kaali ohuiksi siivuiksi

 

  1. Sekoita kaalin joukkoon suola ja puristele sitä niin pitkään, että kaalisuikaleista alkaa irtoamaan nestettä.
  2. Laita sokeri, limen mehu ja kuori sekaan. Pyörittele hyvin sekaisin ja anna maustua jääkaapissa 12tuntia.

 

Vinkki! Voit käyttää kaalin myös nopeammin, mutta pidempään maustuessa hapokkuus pääsee parhaiten esiin!

 

Fetamuru:

 

Paketti fetaa/salaattijuustoa

1. Painele juusto siivilän läpi pieneksi muruksi.

 

Kokoa täytteet tacoon haluamassasi järjestyksessä ja laita vielä pintaan Tiablo chili-kastiketta - sambakarnevaalit suussa maistaessa? @tiablochili #tiablovers

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista