Tiablon ylikypsä possurulla 'rubipossu'

Tiablon ylikypsä possurulla 4:lle

 

800g possun niska/kassler

1rkl suola (tarkista ettei liha ole jo valmiiksi suolattu)

1,5 rkl tiablo jauhe

2rkl fariinisokeri

0.5 tl rouhittu mustapippuri

1tl rouhittu korianterin siemen

1tl rouhittu viherpippuri

1tl jauhettu inkivääri

1tl savustettu paprika

 

1. Laita kaikki kuiva-aineet mortteliin tai maustemyllyyn aja hienoksi rouheeksi.

2. Mausta possu jauheella hieromalla mausteet kunnolla lihan pintaan.

3. Laita liha vuokaan. Lisää noin 1dl vettä vuoan pohjalle.

4. Laita lihan päälle leivinpaperi ja sen päälle folio.

5. Kypsennä uunissa 150 asteessa noin 5tuntia.

 

6. Anna lihan jäähtyä hetki pöydällä.

7. Nosta lihan kelmun päälle ja pyöräytä tiukauksi rullaksi/pötköksi.

8. Jäähdytä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

9. Leikkaa lihapötköstä noin 2cm paksuisia palasia ja paista pannulla 3 min välillä kääntäen.

 

Vinkki! Voit käyttää lihan myös nyhtöpossuna.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista